Yaşam

tavuk sultan kebabı tanımı

Sultan kebabı, iç harcın yufka içerisine tavuk veya etli olarak hazırlanıp doldurulması ve üzerine beşamel sos sürülmesiyle yapılan bir yemektir. Yapımı kolay olan bu tanım, görüntüsü ile özel davet sofralarında da oldukça fazla tercih edilmektedir.

Tavuk Sultan Kebabı; Tavuk, soğan, domates, patlıcan, bezelye iç harcı ile hazırlanır. Harcın içini zevkinize göre değiştirebilir ve yeni malzemeler ekleyebilirsiniz. Haber7.com grubu olarak tavuk sultan kebabının en genel tanımını sizler için araştırdık.

İşte lezzeti ve görüntüsüyle sofralarda bile yerini alan tavuklu sultan kebabının tarifi…

TAVUKLU SULTAN KEBABI TARİFİ

Tavuk Sultan Kebabı Malzemeler;

  • 2 adet yufka
  • 400 gr tavuk göğsü
  • 400 gr tavuk pirzola
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (1 yemek kaşığı ketçap da kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı haşlanmış veya konserve bezelye
  • 1 patlıcan
  • kırmızı biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel sos için:

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 kaşık tereyağı
  • Tuz

Yukarıdaki için:

  • rendelenmiş çedar peyniri

Tavuklu sultan kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanı soyun, küçük parçalar halinde doğrayın ve yağda kızartın. Süzgeci alın ve yağın boşalmasını bekleyin. Tavukları bu orta kısımda soteleyin.
  • Tavukları küp küp doğrayıp bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirin. Rengi dönüp suyunu salınca yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edin. Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ilave edin. Kapağı kapatın ve 4-5 dakika pişmesine izin verin.
  • Suyunu süzdükten sonra bezelye ve patlıcanları ekleyin. Baharatları ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirin. Tavuklar da şimdiye kadar pişirilmelidir.
  • Beşamel sos için tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırarak topak kalmayacak şekilde koyulaşıncaya kadar pişirin. Son olarak tuzunu ekleyip ocaktan alın.
  • 4’e böldüğünüz yufkaları küçük bir kapta soğutun. Hamurun kenarlarını kesin ve oyuk kısma bir kat daha ekleyin.
  • Tavuklu harcı kaseye koyun ve kasenin kenarlarından sarkan yufkaları kapatın.
  • Yağlanmış fırın tepsisini ters çevirin. Tüm malzemeleri bu şekilde yaptıktan sonra üzerine beşamel sosu eşit miktarda dökün.
  • Yufkaları 190 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin.
  • Peynirler eriyip kızarınca alabilirsiniz.

Afiyet olsun

kalkandereajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbulescort.io
istanbulescortbayanlari.com
istanbul-escort.co
istanbulbayanescortking.com
adalar-escort.com
arnavutkoy-escort.com
atasehir-escort.net
avcilar-escort.org
bagcilar-escort.com
bahcelievler-escort.com
bakirkoy-escort.org
basaksehir-escort.com
bayrampasa-escort.com
besiktas-escort.net
beykoz-escort.com
beylikduzu-escorts.net
beyoglu-escort.com
buyukcekmece-escort.com
catalca-escort.com
cekmekoy-escort.com
esenler-escort.com
esenyurt-escort.org
eyupsultanescort.com
fatih-escort.net
gaziosmanpasa-escort.com
gungoren-escort.com
kadikoy-escorts.com
kagithane-escort.org
kartal-escort.org
kucukcekmece-escort.org
maltepe-escort.org
pendik-escort.org
sancaktepe-escort.com
sariyer-escort.org
sile-escort.com
silivri-escort.com
sisli-escort.org
sultanbeyli-escort.com
sultangazi-escort.com
tuzla-escort.com
umraniye-escort.org
uskudar-escort.com
zeytinburnu-escort.com
bratca.com istanbul escort ajansı
istanbul eskort