Doğu Marmara ve Batı Karadeniz Bölgelerinden deprem bölgelerine yardım seferberliği sürüyor
Sakarya’da Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere yardımlar sürüyor.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesindeki sokak hayvanları için Hatay’a veteriner, mama ve hijyen malzemesi gönderdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Büyük, Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen veda programında bölgeye desteğinin devam ettiğini söyledi.
Sakarya Veteriner Hekimler Odası ile iş birliği yaptıklarını belirten Aziz, sokak hayvanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için de harekete geçtiklerini kaydetti.
Bölgedeki sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için alan oluşturacaklarını ifade eden Yüce, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi tüm canlıları düşündü. Oradaki tüm canlılarımıza destek olmak için tüm birimlerimiz bölgede.” söz konusu.
Öte yandan Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği’nin hayırseverlerin desteğiyle satın aldığı soba boruları da sallama alanına gönderildi.
Tiyatro depremzedeler yararına sergilendi
Serdivan Belediyesi Kültür Merkezi’nde Tiyatro Vekiller Ekibi tarafından sahnelenen “Annen Melekti Yavrum” adlı tiyatro oyununun geliri depremzedelere gönderilecek.
Depremzedelere yardım amacıyla tiyatro oyununu izlemeye gelenlerin getirdiği ikramlıklar ve oyuncaklar da deprem bölgesindeki çocuklara ulaştırılacak.
Tiyatro Surrogates Ekibi Genel Sanat Yönetmeni Fatih Sancaklı, deprem bölgesinin yaralarını sarmak için tüm milletin kenetlendiği bir dönemde, genç sanatçıların da depremzedeler için bir şeyler yapabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Sancaklı, depremzedelere yönelik yardım çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.
Zonguldak’ta depremzedeler için kıyafet ve battaniye üretiliyor
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Halk Eğitim Merkezi tarafından depremzedelere ulaştırılmak üzere çocuklar için polar eşofman, battaniye ve küçük takı aksesuarları üretiliyor.
Alaplı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü öğretmenleri ve kursiyerlerinin katılımıyla tüm birimlerde yoğun çalışma yürütülüyor. 150 adet polar eşofman takımı ve 50 adet battaniye üretimi tamamlanarak hazır hale getirildi.
Merkez Müdürü Hüseyin Keskin, öğretmen ve kursiyerlerin katılımıyla çalışmaları yoğunlaştırdıklarını belirterek, 750 adet polar eşofman takımı ve 250 adet battaniye üretmeyi hedeflediklerini belirtti.
Depremzedelerin yaralarını sarmak için kurumsal ve bireysel olarak üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını anlatan Keskin, şunları kaydetti:
“Bize destek olan hayırsever vatandaşlarımız sayesinde kumaş temin etmeye çalışıyoruz. Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kumaş temin ettik. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün gönderdiği ödenekle elimizden geldiğince deprem bölgelerindeki insanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.”
Karadeniz Ereğli ilçesinde depremden zarar görenler için çadır sobaları üretildi.
Ereğli Hatice Fazilet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gemi İnşa ve Gemi Makinaları Atölyelerinde okulun öğretmen ve öğrencileri üretime katılıyor.
Ocaklar, depremden etkilenen illerde geçici olarak çadırlarda barınan depremzedelere teslim edilecek.
Hazırlanan 50 adet soba İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Ayrıca öğretmenlerin desteğiyle satın alınan 100 adet soba borusu da bölgeye ulaştırılacak.
Bolu’dan deprem bölgesine 26 konteyner gönderildi
Bolu’dan Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine 26 konteyner sevk edildi.
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde Valilik öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda oluşturulacak konteyner kentin Bolu’da gerçekleştirileceğini söyledi. Karma ve Dokuma İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, ilk etapta hedef alınan 100 konteynerden 26’sının yola çıkacağını bildirdi. kaldırıldığını söyledi.
Ateş, ayrıca depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacını karşılamak için iş dünyası ve hayırseverlerin katılımıyla kalıcı konut kampanyası başlattıklarını da belirterek, kampanya detaylarının yakında açıklanacağını bildirdi.
Karabük’ten 20 korucu Malatya’ya gitti
Karabük Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan 20 korucu, deprem bölgesindeki çalışmalara katılmak üzere Malatya’ya gönderildi.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Fuat Gürel ve İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar’ın da katıldığı uğurlama töreninin ardından bekçiler bölgeye hareket etti.
Ayrıca Karabük’te faaliyet gösteren oda başkanlarından oluşan Deprem Yardım Koordinasyon Kurulu Başkanlığı’nda deprem sonrası afet bölgesine gönderilecek birebir ve nakdi yardımlara ilişkin Üst Kurul Toplantısı başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Fuat Gürel’in
Toplantıda, Karabük’ün orman varlığı bakımından en büyük il olması nedeniyle deprem bölgesindeki vatandaşların barınma ihtiyacı için ahşap meskenlerden oluşturulması planlanan Karabük Ahşap Evler Sitesi’ndeki çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. alan ve bölgeden gelen diğer talepler ele alındı.